» kweken catharina parkiet

Wat is dit?

Kweken
De Catharina is op een zevental maanden reeds broedrijp, toch is het beter te wachten tot de leeftijd van één jaar om tot kweken over te gaan.
Het verschil tussen man en pop is te zien aan de zwarte staartveren, bij de man is de punt over 1 à 2 cm zwart, bij de pop is dit slechts het uiterste puntje. Toch bestaat hier weer geen 100% zekerheid!
Het kan zijn dat de vogels geen nestmateriaal willen (beukenschilfers) en er alles uitgooien. Wacht dan tot het derde eitje en geef ze dan nieuw nestmateriaal.
De pop legt om de 36 tot 48 uur een ei.
Meestal legt ze tussen de twee en de acht eitjes.
De broedduur bedraagt 24 dagen, er wordt niet altijd gebroed van het eerste ei.
Catharina's zijn zeer wisselvallige vogels hun ene nest brengen ze zonder problemen groot, terwijl ze in hun andere nest de eitjes breken of de jongen laten sterven.
Het is aan te raden (als het oudste jong reeds veertjes heeft) om het broedblok eens te reinigen, want de vogels bevuilen hun nest heel sterk.
Tussen de 12 maar beter tegen de 14 dagen worden de jongen geringd met een 5 mm ring. Ze verlaten het nest als ze ongeveer 32 dagen zijn
Als ze zelfstandig eten, meestal na een zevental weken mogen ze weg van het ouderpaar.[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

teller

catharina loop/vlieg

  • over de stokken, takken of tralies. Om voort te bewegen zetten zij hun tenen haaks op op de tak of stok. Zij hippen niet opzij Loopbewegingen: De Catharina Parkiet beweegt zich op zeer rustige en soms sloom overkomende, wijze maar gaan voetje voor voetje. Vlieggedrag: Door de vrij korte vleugelpennen zijn zij in staat om korte afstanden snel te overbrugen

FOTOBOEK TT 2009

MARKTPLAATS

  • VogelMarktPlaats.nl

Copyright 2002-2018