» Verslag babyshow zaterdag 14 april 2007 te Roosendaal.

Wat is dit?

Foto Verslag babyshow zaterdag 14 april 2007 te Roosendaal.

Zaterdag 14 april was het weer zo ver, de Catharinaparkieten Studie Groep hield zijn jaarlijkse babyshow in huis “Ten Halve”in Roosendaal. Wij als bestuur hadden voor een andere aanpak gekozen in vergelijk met andere jaren.
De heer Dirk van den Abeele zou een lezing komen verzorgen over de vererving van de Catharinaparkiet en over het vederonderzoek dat Mutavi verricht had naar de SL grijsvleugel Catharinaparkiet. Tijdens deze lezing zouden twee keurmeesters in de zaal waar de vogels stonden, alle aanwezig vogels keuren d.m.v. een keurbriefje.
Op voorhand leek het ons een interessante dag voor de leden van de Catharinaparkieten Studie Groep, maar ja als het een dergelijk mooi weer zou worden als voorspeld is het altijd afwachten wat de leden doen want mooi weer op een vrije zaterdag en dan in april, die zijn er niet veel.

Met een aantal vrijwilligers en bestuur zijn we s’morgens om 8 uur begonnen met opbouwen van de stellingen. We hadden dezelfde aantal stellingen opgebouwd als verleden jaar dus ± 90 vogels konden op de rekken. Om 8.30 uur begonnen met inschrijven van de vogels. We hadden gepland dit om 9.30 uur gereed te hebben, maar helaas(gelukkig) waren we om 10 uur nog bezig want er waren zoveel leden met vogels gekomen dat we er stellingen bij moesten zetten.
Het totale aantal ingeschreven vogels bedroeg 139 stuks die als volgt waren verdeeld:
41 x Groen, 12 x D Groen, 5 x Turquoise, 12 x D Turquoise, 16 x Lutino, 6 x DD Groen,
1 x DD Turquoise, 4 x Turquoise-ino, 8 x D Turquoise viol. fact., 30 x Grijsvleugels en 4 x overige kleurslagen (Misty).
Vanaf het eerste jaar dat we een babyshow gehouden hebben, hebben we nog nooit zoveel vogels gehad.
Om 10.15 begon de heer van den Abeele met zijn lezing, waarbij door de aanwezige de nodige vragen gesteld konden worden. De twee gecontracteerde keurmeesters en Alex de Graaf ( bijgesprongen gezien het aantal inzendingen ) begonnen intussen met de keuring van de vogels. Twee aspirant keurmeesters hadden gevraagd of zij tijdens de keuring mochten bijzitten, wij als bestuur hebben dit van harte toegejuicht, want wij als Catharinaparkietenliefhebbers zijn alleen maar gebaad met keurmeesters die interesse hebben in onze Catharinaparkiet. Tijdens het keuren werd al snel duidelijk dat de ingebrachte vogels van een zeer goede kwaliteit waren en de keurmeesters hun handen vol hadden om de beste er uit te halen.
Om 13.00 zoals gebruikelijk een gezamenlijke lunch. Zoals altijd prima verzorgt door de fam. Buijk.
Na de lunch hadden de keurmeesters en aspiranten nog een half uur nodig om de laatste vogels te keuren en de algemeen kampioen aan te wijzen.
De punten en prijzen welke de vogels bij de beoordeling hadden gekregen werden op de TT kooien bij geschreven, zodat alle liefhebbers konden zien wat de vogels hadden gehaald.
Na deze keuring werd door de keurmeesters de vogels op hun beurt besproken op de positieve en minder positieve onderdelen, wat tevens de nodige discussies opleverde. Ook hieruit kwam naar voren dat de kwaliteit van de jonge baby’s bijzonder goed was.
Dit is uiteraard te danken aan de inzenders van deze dag, waaruit blijkt dat deze Catharinaparkieten liefhebbers bijzonder goed met hun hobby bezig zijn en wij hopen volgend jaar dat het aantal vogels nog hoger zou zijn, zodat we dan een extra keurmeester nodig hebben.
Bij deze willen wij als bestuur alle inzenders en beide keurmeesters bedanken voor hun inzet en de prijswinnaars van harte feliciteren.

De prijzen werden als volgt toegekend:
Groenserie:
Beste groen serie A. Vortman met een D Groen
2e groen serie J. v.d. Berg met een Groen
3e groen serie A. Vortman met een Groen
4e groen serie G. Broekman met een Groen.

Turquoise serie:
Beste Turquoise J. van Doorn

Ino-serie:
Beste ino J. van Doorn met een Lutino.

M.V.K. serie: (minder voorkomende kleurslagen)
Beste M.V.K. A. Vortman met een D Turquoise violet factorig
2e M.V.K. T. v.d. Waal met een grijsvleugel
3e M.V.K. H. Snel met een Misty
4e M.V.K. J. v.d. Berg met een DD Groen.

Uit de beste vogel van elke serie werd de algemeen kampioen gekozen. Dit werd de violet factorige van Arie Vortman.

Zoals jullie zien zijn de prijzen aardig verdeeld onder de verschillende inzenders en bij verschillende kleurslagen.
Het was voor ons, bestuur, weer een gezellige en geslaagde dag die zeker volgend jaar weer zal plaatsvinden.

Het bestuur.[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

teller

catharina loop/vlieg

  • over de stokken, takken of tralies. Om voort te bewegen zetten zij hun tenen haaks op op de tak of stok. Zij hippen niet opzij Loopbewegingen: De Catharina Parkiet beweegt zich op zeer rustige en soms sloom overkomende, wijze maar gaan voetje voor voetje. Vlieggedrag: Door de vrij korte vleugelpennen zijn zij in staat om korte afstanden snel te overbrugen

FOTOBOEK TT 2009

MARKTPLAATS

  • VogelMarktPlaats.nl

Copyright 2002-2018