» JEUGDAG 2008 ZWOLLE

Wat is dit?

Jeugdontmoetingsdag op 4 oktober 2008

Niemand heb ik er over gehoord, maar toch werd de jeugdontmoetingsdag van het district Overijssel gehouden op een bekende datum, nl. dierendag. Ik denk omdat dat komt vanwege het feit dat wij de vogels niet alleen goed verzorgen op die ene dag, maar altijd goed voor onze gevleugelde vrienden zijn.

Dat de jeugd van Overijssel goed is voor de vogels mag wel blijken uit de resultaten van de keuring deze dag, verderop zal dat wel duidelijk worden.

Er mocht door de jeugd ingestuurd worden in 9 verschillende groepen, te weten:

Kleurkanarie’s
Postuurkanarie’s
Japanse meeuwen/zebravinken
Tropische vogels
Europese Cultuurvogels
Duiven en grondvogels
Grasparkieten
Agaporniden
Grote parkieten


In alle negen groepen waren een kampioensprijs, een 1e, 2e en 3e prijs beschikbaar gesteld voor de EK vogels en voor de OK vogels bij de kanaries, tropen en kromsnavels was ook elk een bekertje beschikbaar. De dag werd georganiseerd door de vogelvereniging “De Zwolsche Vogelliefhebbers club” uit, zoals de naam al zegt, Zwolle en wel in het Wijk- en Speeltuinvereniging “Het Noorden”. Er werden door in totaal 28 jeugdigen 148 vogels ingeschreven in de hierboven vermelde groepen.

Op 4 oktober 2008 moest dus iedereen vroeg uit de veren en dat was natuurlijk niet altijd even makkelijk. In de zaal aangekomen, vanaf 08.00 uur konden we terecht, was iedereen echter klaar wakker. De organiserende afdeling had de zaal ingericht met stellingen en er was voldoende zitgelegenheid.
De keurmeesters Draaijer,OP FOTO TE ZIEN

van Duuren, Speek, v.d. Molen, Teunissen en van Veenhuizen waren ook al aanwezig en konden het haast niet afwachten om te beginnen, dat gold tevens voor de jeugd.

Na het openingswoord van de districtsvoorzitter kon er rond 09.00 uur begonnen worden. Enthousiast stelden de jeugdigen vragen over hun vogels aan de keurmeesters en soms moest de keurmeester even achter zijn oor krabben, want er zaten soms vragen bij…….

Rond 12.30 uur waren alle vogels gekeurd en vlogen een flink aantal jongelui de speeltuin in. Intussen werd de balans opgemaakt van de keuring en konden de prijzen opgesteld worden. De penningmeester van het district Piet Konkelaar had weer voor mooie prijzen gezorgd.

Enkele ouderen keken er volgens mij met een wat jaloerse blik naar, maar deze bekers waren toch echt voor de jeugd. Intussen werd er flink patat gebakken en mocht er gekozen worden tussen een kroket of een frikandel. Aan de gezichten te zien smaakte alles perfect. Ook voor een drankje was in voldoende mate door de organiserende vereniging gezorgd.

Om ongeveer 13.00 uur kon de districtsvoorzitter de prijzen uitdelen. Er ging even wat verkeerd met de verdeling, maar gelukkig werd dat op tijd ontdekt. Iedere deelnemer kreeg van “De Zwolsche vogelliefhebbers club” een gevulde tas, die voorzien was van het embleem van de vereniging. Nadat de keurmeesters en de organisatie werden bedankt, werden de vogels in een rap tempo door de organiserende afdeling uitgegeven.

De keurmeesters kregen vervolgens een Chinese maaltijd aangeboden van de organisatie en daarnaast een badhanddoek met embleem. Hieronder volgen de prijswinnaars:Kleurkanaries
Kampioen Korte, N Rood schimmel 92
1e prijs Reins., R. Zwart wit dominant 91
2e prijs Brands, R Agaat geel mozaiek 2 91
3e prijs Groot Lipman, Rood intensief 91

Postuurkanaries
Kampioen Kroek, N Gloster Consort 90
1e prijs Kroek, N Gloster Consort 89
2e prijs Kroek, N Gloster consort 89
3e prijs Groot Lipman, Fife Fancy 88

Zebravinken/Japanse meeuwen
Kampioen Koffeman, A Witborst bruin man 92
1e prijs Weelink, E Zwartwang grijs man 91
2e prijs Tempelman, R Masker grijs 91
3e prijs Brands, G Roodbruin Jap. meeuw 90

Tropische Vogels
Kampioen Koffeeman, A Rijstvogel 92
1e prijs Brands, J Or.kop ligr. overgoten gould 91
2e prijs Zanting, S Zilverbekje donkerbruin 91
3e prijs Brands, R Zwartkopnon 91

Grasparkieten
Kampioen Smit, A Grasparkiet hemelsblauw 87

Agaporniden
Kampioen Timmer-Arends, M Rosemasker Lutino 88
1e prijs Timmer-Arends, M Rosemasker Lutino 86

Grote Parkieten
Kampioen Broekman, A Catharinaparkiet Turquoise 91

1e prijs Lohuis, K Splendidparkiet wildkleur 91
2e prijs Zanting, P Catharinaparkiet 90
3e prijs Zanting, P Catharinaparkiet groen 90

Kwartels en Duiven
Kampioen Doeve, M Lachduif grijs 92
1e prijs Beens, T Chinese dwergkwartel wit 91
2e prijs Beens, T Chinese dwergkwartel wit 90
3e prijs Doeve, M Lachduif grijs 90

OK Kampioenen
Kanaries Groot Lipman, Zwart Rood intensief 89
Parkieten Groot Lipman Catharinaparkiet 91
Tropen Tempelman, R Bleekrug grijs zebravink 89

Nog steeds blijkt de jeugdontmoetingsdag in het district Overijssel een succes te zijn, zolang dat het geval is blijven we door gaan. Voor dit jaar bedanken we de afdeling “De Zwolsche Vogelliefhebbers club”.Albert Zomer
(districtsvoorzitter)
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

teller

catharina loop/vlieg

  • over de stokken, takken of tralies. Om voort te bewegen zetten zij hun tenen haaks op op de tak of stok. Zij hippen niet opzij Loopbewegingen: De Catharina Parkiet beweegt zich op zeer rustige en soms sloom overkomende, wijze maar gaan voetje voor voetje. Vlieggedrag: Door de vrij korte vleugelpennen zijn zij in staat om korte afstanden snel te overbrugen

FOTOBOEK TT 2009

MARKTPLAATS

  • VogelMarktPlaats.nl

Copyright 2002-2018